ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Клошарите и скитниците я “съсипАха тая държава”!

клошарите

Клошарите и скитниците в цял свят обикновено са изпаднали хора, понякога с ментални проблеми, които живеят в недоимък и почти никога не участват в политическия и социален живот в своите държави.

Нашите бездомници обаче нямат нищо общо с тази криворазбрана представа – те палят сгради паметници на културата (за да бъдат построени на тяхно място молове и офиси), разполагат с мейлите на висши държавници и магистрати (за да им налагат волята си), най-вероятно са облечени по последна мода и разполагат с Айфон 15-ка.

С една дума – клошарите и скитниците не са това, което са, а са ловки гангстери, улични ексцентрици, а понякога пирати и революционери. Затова едва ли някой падна от изненада, когато директорът на Главна дирекция “Борба с организираната престъпност” (ГДБОП) Явор Серафимов заяви пред “Нова телевизия” във вторник, че вече се знае кой заплашва съдия Владислава Цариградска – мъж, който води скитнически живот.

Този умел схемаджия, който се е отказал от топъл дом, за да броди по улиците и да се храни от кофите за боклук заедно с кучета и котки, стои зад заплахите срещу много публични личности през последните няколко седмици, сред които

вицепремиерът Мария Габриел и неколцина действащи министри.

В момента полицията издирвала заподозрения, който – според антимафиотът Серафимов – най-вероятно е психически неуравновесен и ползва забележителния псевдоним “Червения пират”. И който, “следейки новините, явно намира рационални варианти да отправя заплахи към мишените си.

Ден по-рано се разбра, че само през последната седмица съдия Цариградска и колегите ѝ в Плевенския окръжен съд са получили общо 51 електронни писма със закани за саморазправа, изпратени до официалната електронна поща на съда. В началото въпросните писма са идвали от един е-мейл адрес, а напоследък – от два.

Част от заплахите гласят: „Вие сте мързеливи, корумпирани, невежи, необразовани селяни, ще ви изкормим“, „Съдии, защитаващи крадливи политици и контрабандисти“, „Законът казва смърт за вас“.

Съобщенията започват след убийството на Мартин Божанов-Нотариуса и след изявленията на съдия Владислава Цариградска. Преди дни тя обяви, че има достатъчно документални основания, че ръководителят на Софийска районна прокуратура в оставка Невена Зартова лично е допринесла

Мартин Божанов да придобие демоничния си образ

чрез осигуряване на прокурорски чадър над него.

Цариградска обясни, че срещу нея е започнала организирана атака с медийни публикации и предупреждения, че ще бъде свалена, ако не удовлетвори исканията на вече покойния Божанов. От нея не се искал конкретен резултат, а да си направи отвод  по дело, в което самият Нотариус участвал.

Случаят с Нотариуса става все по-заплетен и му липсваше само „Червения пират“ за цвят. Трябва да признаем, че този скитник си го бива. Той знае мейлите на плевенския съд и Министерски съвет, редовно следи новините и е запознат какво се случва в държавата във всеки един момент. Още повече е активен и се опитва да участва в най-актуалните събития. Нищо чудно да се окаже, че същият е отговорен

за смъртта на десетки мутри по време на прехода,

но е толкова обигран професионалист, че още нито една служба не може да открие улики срещу него.

Друг негов колега – пловдивски клошар, през 2016 г. бе задържан за умишлен палеж на част от бившите тютюневи складове под тепетата.

През 2020 г. пък сграда паметник на културата горя в центъра на София – до булевард „Скобелев“, заради “нехайството” на самонастанил се клошар.

От години се знае, че българските клошари са врагове на сградите паметници на културата, защото те са досаден и много скъп ангажимент. Без значение дали си наследил, или си купил такава културна ценност, трябва да  приготвиш много пари за възстановяването й. Но пък с една-две клечки кибрит можеш за три-четири часа завинаги да се отървеш от този дерт. Че и да спечелиш някой и друг милион от продажбата на празния парцел.

След като разбрахме какви качества притежават нашите бездомници, само можем да се чудим защо не им се предложат високи постове, за да се използва този потенциал за общото благо.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Подкрепяте ли решението на депутатите да излязат в предизборна "ваканция", въпреки че според новата Конституция те трябваше да работят и да контролират служебния кабинет?

Подкаст