ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Според Макрон не бива да се изключва изпращането на сухопътни войски в Украйна

Еманюел Макрон

Френският президент Еманюел Макрон заяви, че изпращането на сухопътни войски в Украйна не бива да се изключва в бъдеще, но към момента няма консенсус за подобно решение, предаде БНР. Макрон бе домакин на международна среща в подкрепа на Украйна, в която участваха повече от 25 държави, сред които и България, представена от министъра на отбраната Тодор Тагарев.

Сред европейските съюзници в НАТО има консенсус, че трябва да са подготвени за евентуално руско нападение до няколко години и че са необходими повече усилия за осигуряване на военна и финансова помощ за Украйна.

Френският президент обеща, че ще бъде направено всичко възможно, за да се предотврати победата на Русия. Въпреки това не предостави подробности за възможното изпращане на сухопътни войски в Украйна. А нидерландският премиер Марк Рюте коментира, че въпросът не е бил в дневния ред на срещата в Елисейския дворец.

Коалиция от страни се се ангажирала да достави на Украйна ракети с по-голям обсег. Германия потвърди отказа си да предостави на Украйна крилати ракети “Таурус”. Макрон коментира, че западните съюзници на Киев трябва да признаят закъсненията в решенията си “половин до една година”.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст