ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Общинарите от ГЕРБ се заканиха, че ще следят Терзиев за цените на картите и билетите

цени на карти и билети

Общинарите от групата на ГЕРБ-СДС в СОС се заканиха, че зорко ще следят кмета на София Васил Терзиев за цените на картите и билетите в градския транспорт в София. Коментарът им по темата дойде минути след проведеното извънредно заседание на Съвета за програмата за саниране.

ГЕРБ-СДС са поискали спешна среща с кмета на София Васил Терзиев, за да обсъдят заплащането на транспортните въпроси, пътната безопасност, здравеопазването и културата. Те обявиха, че виждат доста пропуски в бюджета, особено по отношение на заплатите в радския транспорт.

Бившият председател на СОС Георги Георгиев заяви, че липсват 37 млн. лв., с които ще се платят вече обещаното и подписано увеличение на заплатите на шофьорите.Тези средства кметът и администрацията ще ги вземат от софиянци, а парите ги няма в бюджета. Очаква се да се продадат билети и карти – 65 000 билета в повече трябва да бъдат продавани всеки ден, за да може 37 млн. лв. повече да постъпят в хазната, което обрича на дефицит икономическата рамка на транспорта“, предупреди общинарят.

Общинският съветник от ГЕРБ-СДС и бивш кандидат за кмет Антон Хекимян отчете, че благодарение на усилията на ГЕРБ-СДС в СОС били спасени три европейски проекта и сега няма опасност да бъдат обжалвани.

Общинският съветник Прошко Прошков добави, че кметът на София Васил Терзиев имал очаквания за повишаване на пътникопотока и продажба на повече билети, което също било нереалистична прогноза.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст