ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Терзиев обяви, че цените на картите и билетите за градския транспорт няма да се вдигат

цените на карите и билетите

Кметът на София Васил Терзиев съобщи, че цените на картите и билетите за градския транспорт няма да се вдигат, за да се набавят нужните средства за увеличение на заплатите в градския транспорт. Коментарът му дойде на брифинг в Столичния общински съвет минути след проведеното извънредно заседание за програмата за саниране.

Малко преди изявлението на Терзиев общинарите от ГЕРБ се заканиха, че зорко ще следят действията му затова как ще набави нужните средства за увеличение заплатите на служителите в градския транспорт.

Днес проведохме среща с колегите от групата на ГЕРБ в СОС. Чудех се какво е това бързане. Всичко, което си говорехме бе ползвано от тяхна страна за политическа реторика, а не да намерим конструктивност и намирането на политики, които са най-добри за софиянци”, каза Терзиев.

65 000 билетчета на ден са, ако трябва всичките 37 млн. лева да дойдат от тези повече продадени билетчета. Това не е така“, обясни още кметът, след като Георги Георгиев и Прошко Прошков от ГЕРБ-СДС съобщиха, че Терзиев щял да търси 37 млн. лв., обещани като увеличение на заплатите в градския транспорт, от продажбата на повече билети и карти.

Столичният кмет се надява в подобни срещи да не се злоупотребява с бюджета, а да се търсят решения.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст