ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Парламентът отложи изключването на двамата депутати от “Възраждане” от чувствителните парламентарни комисии

лекарските асистенти, депутатите приеха, първият мандат, лекарските асистенти

От 191 депутати 143 гласуваха “За” (сред тях са присъстващите народни представители от ГЕРБ-СДС, ДПС), само 8 – бяха “Против”, а 40 – “Въздържал се” и така бе отложена процедурата по изключването на двамата депутати от “Възраждане” – Ивелин Първанов и Ангел Георгиев от комисията по външна политика и комисията по отбрана.

След гласуването на трибуната излезе Явор Божанков от “Продължаваме промяната” – “Демократична България”, един от предложилите изгонването на народните представители. Оказа се, че той не е разбрал, че процедурата се отлага, а смята, че парламентът е решил да отел своеобразната му наказателна акция.

Божанков заяви, че не става въпрос само за едно пътуване на депутатите от “Възраждане” до Москва по покана на партията на Владимир Путин, а че депутатите имат достъп до класифицирана информация и така ще бъде застрашена националната сигурност на страната ни. Той обърна внимание, че се е създала нова коалиция между ГЕРБ и ДПС, имайки предвид, че те не подкрепиха предложението му.

След него от трибуната се изказа Йордан Цонев от ДПС, който направи коментар по начина на водене, обръщайки се към Росен Желязков с думите: “Когато невежеството се извежда като аргумент, моля да взимате отношение. Същото важи и за политическите внушения”. След това той обясни, че има предвид думите на Божанков за сформираната коалиция между ГЕРБ и ДПС. Освен това бе категоричен, че от Движението няма да позволят по никакъв начин националната сигурност да бъде застрашена от режима на Путин, но депутатите трябва да се научат да правят нещата, както трябва.

Той имаше предвид, че когато Правилникът на Народното събрание не разрешава нещо да стане, то следва той да се промени, а не да се налагат решения по друг начин. По отношение на критиката си за невежеството Йордан Цонев имаше предвид, че Божанков явно не знае, че всеки народен представител има достъп до класифицирана информация, независимо в коя комисия работи.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст