ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Кирил Петков иска доказателства от ГЕРБ, че промяната ще продължи

Кирил Петков иска доказателства

Съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ не разбира защо Борисов и Пеевски искат смяна на Тагарев след ротацията

Време е да видим как реалните реформи ще продължат, защото ние не се казваме “Продължаваме управлението”, ние се казваме “Продължаваме промяната”. ГЕРБ трябва да ни покажат, че промяната ще продължи, за да има шанс това управление да продължи“. Това каза от кулоарите на парламента съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ Кирил Петков по повод подготвяното коалиционно споразумение от страна на ГЕРБ.

Той припомни защо е била създадена тази “сглобка” с ГЕРБ-СДС и коментира, че тя не е коалиция. “Събрахме се с една единствена цел и тя е да направим реформите, които българските граждани заявиха, че искат да се случат още преди три години. Хората искат справедливост в съда, искат сигурност и служби, на които да могат да разчитат и като отидат в магазина да знаят, че никой не ги обира с монополни цени. Това бе задачата на тази “сглобка“, посочи Петков и добави, че това са били задачите ѝ в първите девет месеца.

Съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ поздрави колегите си от ГЕРБ, че всички тези задачи са ги свършили заедно.

“Ако видим, че ГЕРБ са готови да свършат тази работа, да видим, че тези регулатори работят, че имаме съдебна система, която работи, и служби, които работят и са реформирани, тогава след девет месеца можем да говорим за коалиционно споразумение. Дотогава не можем да говорим въобще за коалиционно споразумение, защото нито хората, нито ние сме уверени, че тези реформи ще се случат докрай“, каза Петков.

Попитан означава ли това, че ПП-ДБ няма да подпише коалиционното споразумение с ГЕРБ, депутатът заяви, че трябва да видят техния доклад. По думите му обче едно е сигурно, че няма да влязат в коалиция с тях.

Петков обясни, че е заблуда, че ПП-ДБ иска подялба на регулаторите 50 на 50 – всъщност се борели за 100% независими регулатори, т.е без политически назначения, за да няма зависими хора, които да гласуват без да се замислят, като им се натисне бутона Enter.

По-рано днес Бойко Борисов и Делян Пеевски изразиха негодуванието си срещу военния министър Тодор Тагарев и поискаха той да бъде сменен. И двамата изтъкнаха, че дарените за Украйна БТР-и все още не са тръгнали от София.

Много интересно. Бойко Борисов и Делян Пеевски поискаха неговата смяна. Всичките ни евроатлантически партньори много го харесват. Украинците специално са казали по време на посещението, че харесват нашия министър на отбраната. От тази гледна точка аз не знам от къде идва тяхното желание да го сменят. Мислите ли, че е умно, когато изпращате 115 бронирани машини, да обявявате точно кога ще отидат? Това е пълна глупост. Аз лично си мисля, че е ще е голяма глупост, ако ние обявим точната дата, когато едни бронирани машини трябва да прекосяват Украйна, докато тях ги бомбардират. Ако сте Русия, какво? Ще гледате как минават тези бронирани машини и отиват?”, попита Петков.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст