ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Лондон: Прочута телевизионна кула се превръща в хотел

С цифровизацията на повечето медии, все повече хора предпочитат да бъдат информирани чрез компютрите и телефоните си, за сметка на телевизорите или радиостанциите. Ето защо някои телевизионни кули губят първоначалното си предназначение, превръщайки се в празни, необитавани постройки. Някои от тях, обаче, като лондонската BT Tower, се преобразуват в хотели. Ето за какво иде реч:

Извисяващата се на 177 метра (а мачтата – на 189 метра) над Лондон телевизионна кула BT Tower е построена през далечната 1964 година. Намиращата се в квартал „Фицровия” структура е най-високата такава в английската столица до 1980-а, когато е задмината от NatWest Tower.

От 1971 г. BT Tower е отворена и за граждани, които с огромна радост се възползват от въртящия се ресторант с незабравима панорама гледка към мегаполиса, разположен на най-горния ѝ етаж. Тринадесет години  по-късно телевизионната кула започва да се използва и за провеждането на всякакви корпоративни и благотворителни събития.

Ала, заради увеличаващата се цифровизация сред новинарските предавания, както вече казахме, преди броени дни прословутата кула бе продадена от телекома BT Group срещу сумата от 275 млн. паунда на MCR Hotels: една от големите световни вериги за хотели с над 150 обекта.

Кулата, видяна от далече.
Кулата, видяна от далече.

Горди сме да съхраним тази обичана сграда и ще положим усилия да я развием като прочут хотел, който ще отвори вратите си за поколения напред.” – каза Тайлър Моуз, изпълнителен директор и собственик на MCR Hotels, пред ВВС.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Подкрепяте ли решението на депутатите да излязат в предизборна "ваканция", въпреки че според новата Конституция те трябваше да работят и да контролират служебния кабинет?

Подкаст