ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Министър Шалапатова отговори на негативната оценка на КНСБ

Убедени сме в ползите от влизането на България в еврозоната, заяви Шалапатова

Министърът на труда и социалната политика Иванка Шалапатова отговори на негативната оценка на КНСБ, които я критикуваха за работата ѝ, най-вече в социалната политика и пазара на труда.

Шалапатова коментира, че всеки социален партньор има право на становище

за държавната политика, а много от мерките в управленската програма са с хоризонт до края на годината.

“Пазарът на труда е един от основните ни приоритети, по който работим много активно. Аз също искам бързо да се случат нещата, изведнъж да имаме активиране на всички неактивни лица, но част от мерките, които ние стартирахме въпреки тяхното закъснение през последните години – трябва технологично време, за да дадат резултат”, посочи тя.
 
Пред БНР Шалапатова каза още, че няма притеснения за оценката, която ще получи за работата си от премиера Николай Денков и вицепремиера Мария Габриел преди ротацията.

“Аз нямам никакви лични притеснения. В същото време всички конкретни предложения, с които аз и моят екип можем да подобрим управлението на политиките или – ако щете . целите, които си залагаме, аз съм открита да ги чуя”, допълни тя. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Подкрепяте ли решението на депутатите да излязат в предизборна "ваканция", въпреки че според новата Конституция те трябваше да работят и да контролират служебния кабинет?

Подкаст