ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Общинските съветници от “БСП за България” в София не са с отнети права, заяви Иван Таков

Иван Таков, "БСП за България", БСП-София

Общинските съветници от коалиция “БСП за България” в София не са с отнети права, заяви председателят на градската организация и председател на групата в Столичния общински съвет Иван Таков. 

Софийската организация на БСП и районните съвети не приемат решението на Националния съвет от неделя за смяна на председателите в структурите на БСП – София. 

Те са сезирали Общопартийната контролна комисия, която е върховният орган, който контролира решенията на Националния съвет, които са нелегитимни, тъй като не е имало кворум, посочи Таков.

“Искаме да кажем, че произнасяне на този орган, най-висш наш котролен, ние сме задължени да продължим да изпълняваме своите функции. Също така в СОС предстоят изключително важни седмици. Ще се гледа бюджета на Столична община, ще се гледа икономическата рамка на градския транспорт. Ние имаме доклад, който сме внесли, за комуналните услуги в Столична община. Внесли сме доклад за референдума за Паметника на съветската армия”, посочи той.

Струва ми се, че г-жа Нинова се готви за трети, противоуставен мандат начело на БСП. Това заяви по-рано днес лидерът на БСП – София и групата на МК “БСП за България” в СОС Иван Таков от ефира на телевизия Bulgaria ON AIR. Той за пореден път беше категоричен, че няма наказания за никого в Градския съвет на БСП – София, защото няма решение на Националния съвет.

“Който казва, че е имало редовно заседание на Националния съвет в неделя – лъже”, заяви Иван Таков.

“Всички, които бяхме там, видяхме, че кворум нямаше. Съответно всички взети решения тогава са нелегитимни. Заявявам го категорично и който твърди обратното – лъже. Отчетно-изборен цикъл в София в момента не трябва да има”, добави той.

Според него, идеята на ръководството от “Позитано” да хвъри най-голямата организация на БСП във вътрешнопартиен цикъл сега, при все, че след малко повече от 3 месеца ще има редовен такъв, означава само едно – саботаж на европейските избори.

“Ако това е целта, да излязат и ясно да го кажат, призова Иван Таков. – Допуснем ли сега да бъде проведен отчетно-изборен цикъл, това означава, че Градската организация ще бъде хвърлена във вътрешнопартийни драми и хаос за следващите 6 месеца. От “Позитано” вече са сформирали “хвърковата чета”, която да прави събрания по районите. Това означава, че ще настъпят големи конфликти. Очевидно от “Позитано” в момента се опитват служебно да овладеят Градската организация на БСП в София, защото тя остана единственият бастион на лявото и на свободното изразяване на мнение в Партията”.

Иван Таков добави, че не знае с какво Градската организация е толкова неудобна на ръководството от “Позитано”.

“В Партията ни предстои вътрешнопартиен цикъл. На госпожа Нинова това й е втори и последен мандат. Започвам да се съмнявам да не би тя да иска трети, противоуставен мандат, коментира той. – Как по друг начин да си обясня всичките тези лъжи по медиите на част от ръководството на БСП в последните 3 седмици? Вместо да се занимават с националните проблеми – видяхме какво се случва в Париж и искането да бъдат изпратени натовски войски в Украйна – софийските депутати от 3 седмици се занимават със СОС”.

Лидерът на столичните социалисти добави, че ако в БСП – София са искали да правят договорки с Борисов, са щели да послушат ръководството от “Позитано” и кандидат за кмет на БСП миналата година щеше да е Георги Свиленски, а ГЕРБ и ПП-ДБ-СС щяха да са на балотаж.

“Обвиняват ни, че сме били гласували с ГЕРБ в СОС. А реално ние изкарахме ГЕРБ от властта в София. ГЕРБ в София не само че нямат кмет, но и не стигнаха до балотаж. А на нас ни беше открадната победата на балотажа с по-малко от 1% и оспорихме резултата пред съда, заяви Иван Таков. – Ако се бяхме съобразили с искането на госпожа Нинова да имаме чисто партиен кандидат за кмет и това беше някой като Георги Свиленски, кандидатът на ГЕРБ щеше да бъде на балотаж. Свиленски, като водач на листата за народни представители, докара БСП в 24-ти МИР в София до дъното с едва 4-цифрен брой гласове за Партията”.

Иван Таков добави, че е абсолютно убеден в правилността на решението на Градския съвет за разрешаване на кризата в СОС.

“Явно нашият успех на местните избори не се харесва и притесни някои хора от ръководството на “Позитано”. Ние показахме, че БСП и лявото може да се развиват по друг начин, много по-добър и смислен начин”, завърши той.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст