Министрите решават за защитните елементи на новите лични карти

новите лични карти

В предварителния дневен ред на заседанието на Министерския съвет от 28 февруари са заложени 21 точки. Една от тях, предложена от вътрешния министър Калин Стоянов, е за утвърждаването на защитните елементи, използвани в образците на новите лични карти.

Стоянов е внесъл и изменение на постановление за създаването на Национален съвет по превенция на престъпността. Негов е и проектът за одобряване на изменение в Закона за чужденците в Република България.

Друга точка, предложена от спортния министър Димитър Илиев, е за приемане на доклада за младежта за 2021 – 2022 година.

Министърът на земеделието Кирил Вътев е внесъл за одобрение допълнителни трансфери за Селскостопанската академия за 2024 година.

Финансовият министър Асен Василев е предложил за одобрение допълнение към тарифа № 12 за таксите, които се събират в системата на неговото ведомство. По-конкретно към тарифата ще бъдат добавени лицата, които по занятие предоставят услуги за прехвърляне, обмяна, съхранение и управление на виртуални активи.

Целта е те да могат да бъдат контролирани с оглед мерките срещу изпирането на парите. Съответно тези нови лица ще плащат за вписването си в регистъра, воден от НАП, такси в размер на 50 лева.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст