ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Според Юлия Навалная Путин може да бъде победен само с изобретателност

Според Юлия Навалная Путин може да бъде победен само с изобретателност

Ще направя всичко, за да сбъдна мечтата на Алексей Навални за Русия на бъдещето, заяви съпругата на руския опозиционер пред Европейския парламент в Страсбург. Тя бе посрещната в залата на крака, а речта й многократно бе прекъсвана от аплодисменти.

Навалная призова ЕС да работи с десетките милиони руснаци, които са срещу войната в Украйна и руския президент Владимир Путин. Тя бе категорична, че за да бъде победен Путин, опонентите му трябва да бъдат изобретателни. Него няма да го засегнат резолюции и санкции, нито дипломатически ноти, а разследвания за парите на мафията. 

По думите на Навалная Путин не е политик, а “кърваво чудовище”, ръководител на организирана престъпна група от отровители, убийци и пазители на мафиотските пари.

„Путин е способен на всичко и с него не може да се преговаря. Според мнозина Путин е непобедим, но той трябва да отговаря за това, което направи с моята страна и мирните й съседи, както и за всичко, което стори на Алексей“, добави Навалная.

Тя припомни, че погребението на Навални ще е на 1 март, но не е сигурна дали то ще бъде мирно, или полицията ще задържи онези, дошли да се сбогуват с него.

Светът помага на Украйна вече две години, но изтощението, кръвопролитията и разочарованията са големи, а Путин е още тук. Мерките срещу него досега не помагат. Всички свикнаха с войната. Хората мислят, че накрая ще трябва да се стигне до споразумение с Путин“, посочи Юлия Навалная и изрази вяра, че надеждите на Алексей Навални за демократична Русия ще се сбъднат.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Подкрепяте ли решението на депутатите да излязат в предизборна "ваканция", въпреки че според новата Конституция те трябваше да работят и да контролират служебния кабинет?

Подкаст