ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Служител инсценирал грабежа в заложната къща в Благоевград

инсценировка благоевргад

Изненадващи открития направиха разследващите вчерашния въоръжен грабеж на заложна къща в Благоевград. Както е известно, дирекцията на МВР в Благоевград информира, че въоръжени мъже са обрали заложна къща в града. Тя се намира в централната част на Благоевград, на оживена улица, която свързва центъра на града с кварталите “Еленово” и “Ален мак”.

Според информацията сигналът за обира е бил подаден около 12:45 часа, като е посочено, че в заложната къща са влезли двама въоръжени мъже и заплашвайки служителя в нея, са отнели парична сума и златни накити. За случая е била уведомена Окръжна прокуратура – Благоевград.

Ден по-късно разследващите са установили, че грабежът на заложната къща е бил инсцениран от служител. Той се обадил за инцидент в охранителна фирма, която пазела обекта. По негови данни, минути преди това в обекта нахлули двама, единият от които въоръжен с пистолет, които заплашили и след като отнели наличната сума и златни накити, изложени за продажба, побързали да изчезнат.

В хода на предприетите активни оперативни действия за установяване на всички факти и обстоятелства около инцидента, униформените са установили разминавате в подадената информация. 27-годишният мъж е задържан. Разследването по случая продължава под надзора на прокуратурата.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст