ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Цената на биткойна надхвърли 60 хиляди долара

Виртуалната валута биткойн криптовалута цената

Цената на биткойна се изкачи над 60 хил. долара (60635 долара) по време на търговската сесия на 28 февруари – повишение с 5.9%, сочат данни на платформата за търговия Coindesk. Последният път, когато пазарната оценка на тази криптовалута се покачи над 60 хил. долара, беше през ноември 2021 година.

Според изчисленията на портала CoinMarketCap, който следи средната цена за 20 борси, цената на Bitcoin е нараснала с 5.3% на ден до средно 59 303 долара. Ethereum се е повишил с 2.29% и струва 3318 долара, достигайки двугодишен връх.

Биткойнът поскъпва за пети пореден ден.

За това време цената му се е повишила със 17 процента. С по-нататъшни печалби биткойнът може да отчете най-бързото си месечно покачване от декември 2020 г., като се повиши с 39.7% през февруари. От началото на годината криптовалутата е поскъпнала с 40 процента.

Растежът на криптовалутата беше воден от регулаторни облекчения, приети през януари. Тогава Комисията по ценните книжа и борсите на САЩ одобри първите в страната борсово търгувани фондове (ETF) за биткойн. Така най-големите инвеститори успяха законно да закупят криптовалута.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Подкрепяте ли решението на депутатите да излязат в предизборна "ваканция", въпреки че според новата Конституция те трябваше да работят и да контролират служебния кабинет?

Подкаст