ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Adobe ще добави AI към Acrobat, за да опрости работата с документи

Adobe_World_Headquarters софтуер изкуствен интелект

Американската софтуерна компания Adobe пусна бета версия на своя AI инструмент за преглед и създаване на PDF файлове Acrobat – компанията смята, че това ще опрости работата с цифрови документи. AI Assistant може да бъде достъпен от планове на Adobe Standard и Pro (съответно по 13 и 20 долара на месец), както и потребители на Teams.

AI ще работи както в десктоп, така и в уеб версии. Това ще бъде чатбот, който ще опрости търсенето и възприемането на информация в документи. Той също така ще може да отговаря на въпроси и да дава препоръки относно съдържанието на файловете. AI може да се използва и за обобщаване и структуриране на информация.

AI Assistant е проектиран да работи с масивни текстове,

като изследователски проекти или големи доклади, които може да конвертира в кратка форма за презентации. AI ще работи с всички формати, поддържани от приложението, включително файлове от Word и PowerPoint. От Adobe също така казват, че AI ​​няма да съхранява данни или да се учи от документите, които използва. В бъдеще AI може да бъде интегриран и с генератора на изображения Firefly.

Преди това от Adobe представиха и редица AI продукти, включително генеративен изкуствен интелект Firefly, който може да създава изображения въз основа на текстово описание.

Adobe, Inc., чиято централа е в Сан Хосе, Калифорния, разработва софтуер за създаване на мултимедия и Интернет приложения. Сред най-големите им постижения са създаването на PostScript – езика за описване на страници, и програмите Adobe Ilustrator и Adobe Photoshop за графична обработка, като и двата продукта стават водещи в областта на графичната обработка и остават такива.

Компанията е кръстена по името на рекичка, която текла зад дома на Джон Уорнок – един от създателите на компанията. Тя е основана през 1982 г. от Чарлз Гешке и Джон Уорнок след като напускат Xerox PARC, за да създадат PostScript – езика за описване на страници. Apple Inc. го лицензира за употреба в своите LaserWriter принтери. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст