ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Apple е печелил по 3074 долара на секунда

епъл китай разходи

Изследователи от консултантската компания AltIndex изчислиха, че миналата година Apple е спечелила средно по 3074 долара всяка секунда. Това е най-добрият показател сред петте водещи технологични компании в света, в така наречената група GAFAM – Google, Apple, Facebook, Amazon и Microsoft. 

След спад в продажбите и печалбите през втората половина на 2022 г., когато страните по света започнаха да премахват коронавирусните ограничения, водещите технологични компании успяха да се върнат към растеж до голяма степен благодарение на значителни намаления на разходите. В резултат на това в края на миналата година петте най-големи корпорации са получили общи приходи от 1.6 трилиона долара и нетна печалба от 290 млрд. долара. Повече от една трета от общата печалба идва от Apple Corporation – това е най-високата цифра в групата GAFAM.

Приходите на Apple секунда по секунда през 2023 г. значително надвишават тези на най-близките й преследвачи по този параметър – Microsoft (2443 долара) и Alphabet (2115 долара). Изследователите също така отбелязват, че през миналата година на Apple са били необходими само 24.4 секунди, за да спечели средния годишен доход на американско домакинство през тази година – 75 000 долара.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст