ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Владимир Путин заплаши, че ако някой нахлуе в Русия, ще понесе по-тежки последици и от Втората световна война

Владимир Путин, Русия

Президентът на Русия Владимир Путин направи годишното си обръщение пред Федералното събрание – двете камари на руския парламент. Това стана две седмици преди президентските избори, на които се очаква той да спечели убедително нов шестгодишен мандат, предаде агенция „Ройтерс“.

„Днес, когато нашата родина защитава своя суверенитет и сигурност и защитава живота на нашите сънародници в Донбас и Новорусия, решаващата роля в тази справедлива борба принадлежи на нашите граждани, на единството ни , предаността към родината и отговорността ни за нейната съдба“, каза Путин.

Тези качествата на руския народ били проявени от самото начало на войната в Украйна и въпреки жертвите и горчивината от загубите, хората оставали непоколебими в подкрепата си.

Путин пак изтъкна, че Русия е започнала войната в Донбас, за да изкорени нацизма.

Той бил наясно, че Западът се опитвал да въвлече страната в надпревара във въоръжаването, да я изморят и да повтори трика, който направил със Съветския съюз през 80-те години.

Путин заяви също, че Русия е готова за диалог със Съединените американски щати по въпросите на стратегическата стабилност, защото напоследък има все повече необосновани обвинения срещу нея, като това, че разполагат ядрени оръжия в космоса. По думите му подобни изказвания били „намеци“ и нищо повече.

„Западът провокира конфликта в Украйна, в Близкия изток, в други региони на света и продължава да лъже без никакво смущение, казвайки, че Русия уж има намерение да атакува Европа”, отбеляза руският държавен глава. Освен това направи препратка към обсъжданата възможност за изпращане на военни контингенти на НАТО в Украйна, подчертавайки, че се помни съдбата на онези, които някога изпратиха своите войски на територията на Русия, но сега последствията щели да са много по-трагични.

Путин не пропусна да каже и че ядрените сили на Руската федерацията са в състояние на пълна готовност и всеки, който се опита да нахлуе в Русия, ще понесе по-тежки последици, отколкото през Втората световна война.

В речта си той все пак акцентира и върху проблема с бедността в държавата, който в момента засягал повече от 9% от населението. А сред големите семейства бедните били и над 30 процента.

Според Путин е необходима постоянна работа за подобряване на качеството на живот на семействата с деца и към подпомагане на раждаемостта. За целта руското правителство щяло да стартира нов национален проект „Семейство“.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Подкрепяте ли решението на депутатите да излязат в предизборна "ваканция", въпреки че според новата Конституция те трябваше да работят и да контролират служебния кабинет?

Подкаст