ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Върховният съд на САЩ ще преразгледа съдебно решение срещу Тръмп

Доналд Тръмп

Върховният съд на САЩ се съгласи да разгледа искане на Доналд Тръмп за преразглеждане на съдебно решение, според което той не разполага с имунитет по водено срещу него дело, предаде CNN.

Решението спря наказателното дело, което специалният прокурор Джак Смит води срещу Тръмп, във връзка с предполагаемите опити за промяна на резултатите от изборите. Искането на Тръмп е да бъде признато, че е бил президент в периода, в който се предполага, че е извършил действия, насочени срещу отмяната на победата на Джо Байдън на президентските избори през 2020 година.

Специалният прокурор Джак Смит бе назначен през ноември 2022 година. През август миналата година той повдигна четири обвинения срещу Тръмп във връзка с предполагаемите опити за промяна на резултатите от изборите.

Върховният съд ще разгледа искането на Тръмп през седмицата, която започва на 22 април. Решението на Върховния съд ще забави наказателните процеси срещу Тръмп. Ако той стане отново президент, би могъл да използва правомощията си, за да сложи край на наказателното преследване срещу него.

Доналд Тръмп вече затвърди позициите си за номинацията на републиканците за Белия дом, след като вчера, 28 февруари, той и Джо Байдън спечелиха първичните избори за президент в Мичиган. С този резултат още повече се затвърди почти сигурния реванш между двамата.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст