ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Според Денков въпросът за регулаторите стои пред този за министрите и премиера след ротацията

Според Денков предложението на ГЕРБ е добро начало

Премиерът Николай Денков заяви, че въпросът за регулаторите стои пред този за министрите и премиера след ротацията. Той изтъкна пред репортери, че от ПП-ДБ не искат избори, но няма да се съгласят да бъдат “параван”, за да може “някой да се отклони от договорените приоритети в държавата”. Ключов приоритет остава борбата с корупцията, който според коалицията, минава през правилата за избор на регулаторите.

“Това, което е важно накрая, е да има положителен резултат. За мен това означава продължаване на ангажиментите, които сме поели към българските граждани. Това минава през борбата с корупцията и през назначаване на честни, морални и почтени хора в регулаторите, от които зависи как ще се развива бизнесът и как ще живеем тук. Докато не се разберем за това, въпросът за това кой ще е министър, даже и кой ще е премиер, е второстепенен. Затова е много важно да се разберем и за тази част от реформите – как ще ги довършим, преди да говорим за имена”, категоричен е премиерът.

Министър-председателят отбеляза, че все още не е виждал текста на коалиционното споразумение, което предлагат от ГЕРБ. По думите му, ако документът съдържа гаранции реформите да се случат, ще продължи съвместната им работа. “Но ако се окаже, че се опитваме отново да бутаме встрани борбата с корупцията, което се е случвало в миналото, а бих казал, че и в момента се случва – не работи добре правосъдната система, КЗК, в прокуратурата има проблеми. Докато не решим тези проблеми, няма как да продължим напред все едно че всичко е наред”, добави Денков.

Министър-председателят ще подаде оставка на 6 март съгласно споразумението за ротацията, но правителството на практика ще продължи да работи до решението на Народното събрание за подадената оставка.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Подкрепяте ли решението на депутатите да излязат в предизборна "ваканция", въпреки че според новата Конституция те трябваше да работят и да контролират служебния кабинет?

Подкаст