ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Денков и Тагарев са на изслушване в парламента заради визитата им в Киев

Денков и Тагарев

Премиерът Николай Денков и министърът на отбраната Тодор Тагарев са на изслушване в парламента заради визитата им в Киев. Изслушването е по искане наБСП и бе гласувано като точка първа за днес.

Във вторник лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че са внесли в Народното събрание искане за спешно изслушване на премиера Николай Денков във връзка с изказването му, че България е готова да обсъжда двустранно споразумение за сигурност с Украйна.

В контекста на срещата на европейските лидери в Париж, разчитаме като готовност да се предостави войска. Знаете, че в Париж президентът Макрон направи изявление, че макар и да не е постигнат консенсус сега и веднага, в бъдеще стои открит въпросът за предоставяне на жива сила по двустранни споразумения между държави – членки на НАТО и Европейския съюз и Украйна“, заяви лидерът на левицата.

И Денков, и Тагарев вече категорично заявиха, че България не планира изпращането на наши военни в Украйна. Въпреки това към тях прозвучаха сериозни критики и искане да обяснят какво представлява подписаното в Киев двустранно споразумение за сигурност с Украйна.

Вчера от ГЕРБ-СДС, ДПС и “Възраждане” изразиха недоволството си от работата на военния министър Тодор Тагарев.

В дневния ред на депутатите, като втора точка, е първото гласуване на Законопроект за представителните искове за защита на колективните интереси на потребителите, внесе от служебния кабинет миналата година. С него се предлага да се разшири кръгът на квалифицираните организации, имащи право да предявяват представителни искове за защита на потребителите.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст