ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Денят по диагонал – 29 февруари 2024 г.

Тагарев, изпращане на войски в Украйна

В Париж бяхме на работна среща и не сме подписвали никакви документи, отсече Тагарев

В Париж бяхме на работна среща и не сме подписвали никакви документи. Това заяви министърът на отбраната Тодор Тагарев по време на изслушването в парламента в отговор на запитване на депутата от “Възраждане” Ивелин Първанов кой му е дал мандат да подписва каквито и да било документи на срещата във френската столица, инициирана от президента Еманюел Макрон.

Ръстът на енергийните цени – показател за устойчива инфлация в Европа

Инфлацията във Франция е спаднала по-слабо от очакванията през февруари защото по-силният ръст на цените на енергията е компенсирал рязкото понижение на разходите за храна, което охлажда надеждите, че Европейската централна банка ще започне да сваля скоро лихвените проценти.

Заработи държавната лаборатория на “Капитан Андреево”

Заработи държавната лаборатория за изследване на пестициди на граничния контролно-пропускателен пункт „Капитан Андреево“. “Днес правим решителна стъпка за връщане на контрола върху нашите граници в ръцете на държавата“, заяви премиерът Николай Денков при откриването на лабораторията.

Дори природният газ да е безплатен, парното ни ще си остане все така златно

Звучи абсурдно, но си е най-обикновен и проверен през годините факт. Десетилетия наред щом кокичетата “тръгнат”, българинът сяда и започва да води “хартиена война” срещу доставчика на услугата “Топло”. Тази година разминаването с установената практика е само едно: протестите на хиляди потребители срещу нереалните им сметки за отопление заваляха още през януари. Защото крайният ефект също си е все същия – никакъв резултат в полза на топлофикационните пациенти. Нищо, че в този бизнес сегмент инфлация няма, а цените уж са регулирани и неподатливи на инфлационните процеси…

Владимир Путин заплаши, че ако някой нахлуе в Русия, ще понесе по-тежки последици и от Втората световна война

Президентът на Русия Владимир Путин направи годишното си обръщение пред Федералното събрание – двете камари на руския парламент. Това стана две седмици преди президентските избори, на които се очаква той да спечели убедително нов шестгодишен мандат, предаде агенция „Ройтерс“.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст