ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Президентът Радев призова за повече прозрачност в управлението на държавата

Президентът Румен Радев

Президентът Румен Радев призова за повече прозрачност в управлението на държавата. Радев участва в церемонията по връчване на наградите “Златна мартеница” за принос към бизнеса у нас на сдружението “Произведено в България – съюз на малкия и среден бизнес”.

При връчването на отличие на винарско имение “Драгомир” президентът посочи:

“Напоследък най-модерната дума е “прозрачност” – прозрачност на управление, прозрачност на решенията, прозрачност на изготвяне на меморандумите, на коалиционните споразумения и на всичко около тях. Мога да ви кажа, че този принцип на прозрачност отдавна е въведен в тази винарна. Когато аз я посетих, там целият производствен цикъл – от влизане на гроздето до бутилирането и извеждането в магазина – е зад едни огромни стъкла, като се вижда целият цикъл. Аз искам да пожелая този принцип да се пренесе наистина и в държавата”.

Президентът Радев подчерта, че държавата и бизнесът трябва да си сътрудничат.

“Ние виждаме устрема на малкия и на средния бизнес – с много иновативност, с много високо ниво на амбиция и огромен труд – как лети напред и в същото време държавата “се влачи”, а понякога наистина се включи и “задна скорост”. Ние трябва и най-вече заедно с вас да направим така, че държавата и бизнесът да гледат в една посока, да имат заедно едно високо ниво на амбиция, да си сътрудничат и да бъдат партньори”, каза държавният глава.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст