ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Студенти и докторанти обсъждат “Изкуственият интелект и трансформацията на икономиката”

ВУЗФ изкуствен интелект

Четвъртата национална студентска и докторантска конференция, която тази година е на тема: “Изкуственият интелект и трансформацията на икономиката”, ще се проведе на 19 април, обявиха от Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), което е организатор.

Конференцията е трибуна на студенти и докторанти от всички висши училища в България. Така те могат да изложат своята позиция и виждания за предизвикателствата, проблемите и възможностите, които произтичат от навлизането на изкуствения интелект в бизнес процесите и икономиката. Под формата на дискусия те ще могат да предложат своите идеи и решения за минимизиране на възможните рискове.

В конференцията могат да

участват студенти и докторанти от всички висши училища в България,

независимо от степента и формата им на обучение. Изискването е да разработят доклад в обем 8-10 страници и да подготвят презентация на доклада си, която ще изнесат по време на събитието.

ВУЗФ ще предостави три стипендии за обучение в магистърска степен във висшето училище на най-добре представилите се студенти, които ще са в размер на 10%, 15% и 20% от таксата за обучение. Победителите ще бъдат определени от жури, съставено от преподаватели във висшето училище.

Крайният срок за подаване на заявки за участие в конференцията с доклади е 1 април, а пълните доклади трябва да се представят до 10 април.

Желаещите могат да се регистрират за участие без представяне на доклад до 15 април.

Докладите от конференцията ще бъдат рецензирани и издадени в електронен сборник от издателството на ВУЗФ “Св. Григорий Богослов”.

Участниците в конференцията ще получат сертификати за участие, подписани от ректора на ВУЗФ проф. д.ю.н. Борис Велчев.

Участието в националната конференция „Изкуственият интелект и трансформацията на икономиката“ е без такса за студенти и докторанти от всички университети в страната.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Подкрепяте ли решението на депутатите да излязат в предизборна "ваканция", въпреки че според новата Конституция те трябваше да работят и да контролират служебния кабинет?

Подкаст