ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Бургаският Майкъл Майерс влиза в затвора доживот

бургаският майкъл майерс

Майкъл Майерс – Рагевски разчленил телата на двете си жертви

Бургаският Майкъл Майерс, извършил жестоките убийства на 46-годишната брокерка Теодора Бахлова и 28-годишния строителен работник Юмер Мехмед, няма да излезе от затвора до края на живота си. Името и славата на героя от прочутия хорор-филм “Хелоуин”

напълно съответстват на деянията на строителния предприемач от морския град Станимир Рагевски, на когото Бургаският съд даде най-тежкото наказание доживотен затвор без право на замяна за двете жестоки убийства. Прокуратурата определи престъпленията като изключително тежки и без аналог в съдебната практика.

Бизнесменът бе признат за виновен за убийствата на 46-годишната брокерка Теодора Бахлова и 28-годишния строителен работник Юмер Мехмед. Той е осъден да плати и общо 400 000 лева кръвнина на дъщерята и майката на убитата брокерка, както и общо 40 000 лева на майката и приятелката на Мехмед.

В съдебната зала и по време на целия процес Станимир Рагевски запази мълчание и до момента не е обяснил мотивите си за жестокото престъпление.

Спор за имущество е причината за убийството на брокерката. Зад смъртта на 28-годишния мъж пък стоят неразплатени сметки. Предполага се, че той е знаел за убийството на Бахлова и е изнудвал Рагевски за пари.

Всичко това стана ясно в хода на досъдебното производство. И двете убийства са извършени по изключително жесток и идентичен начин. Двете жертви са убити с пистолет „Макаров“, със заличен фабричен номер. След това телата им са разчленени, поставени в бидони с киселина и заровени на различни места в града.

Оръжието беше открито в ресторант в центъра на Бургас, стопанисван от съучастника на бизнесмена, който е работел като готвач в заведението.

Присъдата може да бъде обжалвана в 15 дневен срок.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст