ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Денков разчита на “Прозрачност без граници” за по-ефективни действия в борбата с корупцията

Премиерът Николай Денков подписа меморандум за сътрудничество със сдружение “Асоциация Прозрачност без граници”, представляван от неговия изпълнителен директор Калин Славов. В документа е изразено общото желание на двете страни да се ангажират в борбата с корупцията и да насърчат високите стандарти за добро управление.

Акад. Николай Денков подчерта, че за успешната борба с корупцията са важни не само усилията на правителството, но и ангажиментите на гражданското общество и на неправителствения сектор. Ето защо премиерът изрази надежда, че подписаният меморандум ще допринесе за по-ефективни и последователни действия на кабинета в тази сфера.

От своя страна Калин Славов обърна внимание, че неговото сдружение извършва обективни и задълбочени изследвания на антикорупционната среда, на база на които се взимат различни инвестиционни решения или пък се набелязват важни бъдещи политически мерки.

Славов подчерта, че техните изследвания са функция от състоянието на правосъдната система и върховенството на закона, от политическите процеси и икономическата ситуация.

В меморандума е предвидена възможност за обмен на ноу-хау при въвеждането на практически инструменти за добро управление, включително и на стандартите, разработени в рамките на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Подкрепяте ли решението на депутатите да излязат в предизборна "ваканция", въпреки че според новата Конституция те трябваше да работят и да контролират служебния кабинет?

Подкаст