ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Държавният авиационен оператор няма да спре да изпълнява полети

Министерски съвет Георги Гвоздейков гориво

Държавният авиационен оператор няма да спре да изпълнява полети заради липса на гориво. С тази тема се спекулира, като се разпространява некоректна и изкривена информация, за да се всява паника. Това коментира министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков.

Държавният авиационен оператор вече има нов договор за доставка със Shell&MOH Aviation. Съгласно условията, цената за тон е сходна с тази на предишния доставчик.

По-рано през деня министър Гвоздейков подчерта, че стриктно се спазват изискванията на европейското законодателство, отнасящо се за доставките на горива от производители с руско участие. „Днес изтече срокът на дерогацията и вече руско гориво не може да се използва, и няма как да бъде доставено“, уточни Георги Гвоздейков.

Припомняме, че на 29 февруари изтече договорът на Държавния авиационен оператор с „Лукойл Ейвиейшън България“ ЕООД за доставка на авиационно гориво. „Своевременно сме осигурили нов доставчик и не съществува риск ДАО да не може да изпълнява своите полети“, отбеляза министър Георги Гвоздейков.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Подкрепяте ли решението на депутатите да излязат в предизборна "ваканция", въпреки че според новата Конституция те трябваше да работят и да контролират служебния кабинет?

Подкаст