ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Канада забранява вноса на диаманти от Русия

Канада, забранява вноса на диаманти от Русия

Правителството на Канада наложи ограничения върху непрекия внос на руски диаманти с тегло 1 карат и повече в координиран ход с други страни от Групата на седемте (Г-7), съобщи агенция „Ройтерс“.

Канадският външен министър Мелани Жоли обяви днес (1 март), че страната й, заедно с партньорите си от Г-7 ще изпълни регламентите за специалните икономически мерки по отношение на Русия.

Мярката ще засили въведените от Канада ограничения за внос на диаманти и диамантени бижута от Русия през декември 2023 г., като е насочена към скъпоценностите с тегло от 1 карат и повече. Това е в съответствие с ангажиментите, поети през февруари, май и декември 2023 г. от лидерите на Г-7 за намаляване на приходите на режима на Путин от износа на диаманти.

Този акт потвърждава решимостта на Канада да санкционира още по-строго руските управляващи заради неоправдано агресивната война срещу Украйна.

Той ще даде увереност на канадците, че диамантите, които купуват, няма да допринесат по никакъв начин за водената от Русия война, категорични са от канадското външно министерство.

Откакто Русия започна инвазията си в Украйна, много държави внимателно обмислят или дори вече са спрели вноса си на различни суровини от Русия. Сред тях включително е и България.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Подкрепяте ли решението на депутатите да излязат в предизборна "ваканция", въпреки че според новата Конституция те трябваше да работят и да контролират служебния кабинет?

Подкаст