ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Приднестровието иска парите на Кремъл, а не дипломатическа защита, твърди президентът на Молдова

Мая Санду (Ройтерс)

Президентът на Молдова Мая Санду коментира резултатите от конгреса на приднестровските депутати и техния призив към Русия за дипломатическа защита. Тя бе категорична, че с действията си Приднестровието се надява да получи финансиране от Кремъл, предаде украинската новинарска агенция „Укринформ“.

“Приднестровието иска пари, виждам, че те се обърнаха към Москва и към различни международни структури и организации. В същото време руската пропаганда разпространява тази измислена история – за евентуалното анексиране на Приднестровието“, обясни Санду.

Според молдовския президент Кремъл прави това, за да сплаши молдовските граждани с оглед изборите, които се очаква да бъдат проведени в Молдова по-късно през 2024 година.

По думите на Санду Кремъл иска Молдова да бъде слаба и да е управлявана от корумпирани хора. Тя обаче бе категорична, че Руската федерация не може да направи нищо в Приднестровието, дори и да иска. Причината – за да направи нещо, Москва първо трябва да смени правителството в Кишинев.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Подкрепяте ли решението на депутатите да излязат в предизборна "ваканция", въпреки че според новата Конституция те трябваше да работят и да контролират служебния кабинет?

Подкаст