ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Борисов иска да сложи настойници на Мария Габриел, заяви Настимир Ананиев

настойници на Мария Габриел

Депутатът от ПП-ДБ Настимир Ананиев смята, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов иска да сложи настойници на Мария Габриел, защото се притеснява, че не може да я контролира.

Досега той винаги е бил единственият премиер от ГЕРБ. Сега ще има различен премиер, ще има ново лидерство. Може би се притеснява, че не може да контролира г-жа Габриел по някакъв начин и ще загуби контрол. Вижда се, че се опитва да сложи някакви нови лица, нови министри в кабинета. Иска да сложи настойници на Габриел, които да му гарантират по някакъв начин какво ще се случва. Всички виждат, че Габриел и Денков работят много добре в синхрон, спазват нещата, които сами са си обещали“, каза Ананиев в ефира на Нова телевизия.

Защо се бави Борисов и защо се държи странно, попита депутатът, но въпросът му бе реторичен, защото обясни своята версия. Единият вариант, според Ананиев, е Борисов да иска избори. Като контрольори, например Томислав Дончев или Деница Сачева в правителството, каза още той.

Ананиев посочи, че това е логичното обяснение на позата на Борисов в кулоарите на парламента да го играе малко сърдит и да пуска Пеевски.

Виждаме едно бавене и някакви странни движения на г-н Борисов. Той прилича на човек в политическа нервна криза. Отне ни около месец да изготвим законодателната и управленската програма. В момента сме свършили част от нещата в нея, а други предстоят. Имаме неща за довършване. Говорим на неща, които не са нови – те са в меморандума, който искаме да бъде изпълнен. Но се питам, след заявките на Борисов, който каза, че той е премиер и той избира премиера, иска ли Габриел да заеме поста“, зачуди се Ананиев.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Подкрепяте ли решението на депутатите да излязат в предизборна "ваканция", въпреки че според новата Конституция те трябваше да работят и да контролират служебния кабинет?

Подкаст