ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Соня Миклай пое поста на главен управител на ГБИТК от 1 март

Соня-Миклай-главен-управител-на-ГБИТК-от-1-март-Sonja-Miekley германия

Соня Миклай е новият главен управител на „Германо-българската индустриално-търговска камара“ (ГБИТК) от 1 март. Тя поема поста от д-р Митко Василев, който бе начело на организацията последните над 30 години.

Соня Миклай вече десет години е част от международната мрежа на германските външнотърговски камари (АНК), като е заемала на различни ръководни позиции в Египет и Тунис. През последните пет години Соня Миклай ръководи звеното за услуги „DEInternational” към Германо-Арабската индустриално-търговска камара в Кайро. През 2019 г. става представител на Свободна държава Бавария в Египет.

Соня Миклай има дългогодишен опит в различни сфери

стратегическо управление, международно бизнес сътрудничество, продажби, управление на проекти и развитие на дейността по представителството на германски панаирни дружества.

Соня Миклай се е обучавала в Софийски университет „Св. Климент Охридски“ по програма Еразъм и е била част от екипа на ГБИТК в периода от 2006 до 2008 година. Тя владее немски, български, английски и френски език.

Германо-Българската индустриално-търговска камара е партньор на представителите на германската икономика и техните партньори в България.

През 1993 година е създадено Представителството на германската икономика в България, като през 1995 година се учредява Делови клуб на германската икономика в България, а от 2004 година се създава официална външнотърговска камара – Германо-Българска индустриално-търговска камара (ГБИТК), единствената двустранна камара, основана на междуправителствено споразумение.

В камарата членуват над 600 български, германски и международни компании и тя е най-голямата двустранна камара в България. Тя насърчава и подкрепя търговските и икономическите отношения между Федерална република Германия и България и допринася за подобряване на бизнес среда за своите членове.

В България ГБИТК работи за въвеждането на дуалната система за професионално обучение по германски модел като алтернатива за справяне в липсата на квалифицирана работна ръка.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст