ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

В Газа са влезли нови 120 камиона с хуманитарна помощ от Египет

хуманитарна помощ, В Газа са влезли 120 камиона с хуманитарна помощ от Египет

Общо 120 камиона с хуманитарна помощ са преминали днес, (1 март), в Газа през граничния пункт „Рафах“, съобщиха египетските власти, цитирани от „Egypt Today”.

От Газа в Египет са дошли за лечение и 43 ранени палестинци, някои от тях придружавани от техни роднини.

Що се отнася до чуждестранните граждани, които напускат Газа през Египет, след което се отправят към други държави, статистиката от днес е, че става въпрос за 57 души.

На летище “Ал-Ариш” в Северен Синай продължават да кацат самолети, които още от 12 октомври 2023 г. не са спирали да транспортират хуманитарна помощ до ивицата Газа. Те досега са общо 622-а.

Гариб Абдел Хафез, говорител на египетските въоръжени сили, потвърди че Египет и Обединените арабски емирства продължават съвместните си усилия за предоставяне на колкото се може повече хуманитарна помощ.

Населението в северната част на обсадената ивица гладува постоянно заради продължаващия обстрел от страна на израелските сили. Досега шест бебета са загинали от глад поради липса на адаптирано мляко.

Както вече „БАНКЕРЪ“ ви информира, броят на палестинците, убити в ивицата Газа от началото на войната с Израел преди близо пет месеца, е надхвърлил 30 000 души, а ранените са повече от 70 000 души.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Подкрепяте ли решението на депутатите да излязат в предизборна "ваканция", въпреки че според новата Конституция те трябваше да работят и да контролират служебния кабинет?

Подкаст