ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Надзирателите в затворите очакват 20 млн. лева от Министерството на финансите

надзиратели

Правосъдното министерство е поискало 20 млн. лв. от Министерството на финансите за надзирателите, съобщава Българското национално радио, позовавайки се на информация от Синдиката на служителите в затворите.

С тези пари ще могат да се изравнят допълнителните възнаграждения в главна дирекция “Изпълнение на наказанията” и главна дирекция “Охрана” с тези в министерството, оглавявано от Калин Стоянов.

От синдиката на надзирателите уточняват, че са били информирани за поисканите 20 млн. лева от Министерство на правосъдието.

Те очакват, че допълнителната сума ще стигне, за да се увеличат парите за стимули от 190 лв. на 380 лв., парите за храна ще нараснат от 150 лв. на 200 лв., а за работно облекло – от 200 лв. на 600 лева.

Припомняме, че години наред от Синдиката на служителите в затворите предупреждават, че при тях има редица проблеми като корупция, слаба кадрова политика, лоши условия на труд, недобра политика по доходите, ниска подготовка и обучение, почти минимално техническо обезпечаване. Те негодуваха и за липса на диалог с ръководството на правосъдното министерство и заради това са организирали неколкократно протести.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст