ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

В Калифорния очакват 3 метра снежна покривка, затварят междущатска магистрала

снежна покривка

Калифорнийските власти затвориха 100 мили, близо 161 км, от междущатската магистрала I- 80, тъй като Сиера Невада – планинската верига в Западния пояс на Северноамериканските Кордилери, бе връхлетяна от най-голямата снежна буря за сезона, предаде “Асошиейтед прес”. Очаква се снежната покривка да достигне до 3 метра и заради това местните жители са призовани да стоят по домовете си и далеч от пътищата.

Калифорнийският магистрален патрул публикува в социалната мрежа “X”, известна преди като “Туитър”, обяснение, според което затварянето на високоскоростния път се дължи на хлъзгавата настилка, силния вятър и изключително ниската видимост. Кога се очаква магистралата отново да бъде отворена не се посочва.

Над 12 ски курорта около езерото Тахо също бяха затворени, след като торнадо достигна до централна Калифорния. Посетителите на националния парк “Йосемити” бяха призовани незабавно да го напуснат.

Калифорнийският магистрален патрул, както и служители от местните транспортни агенции, съобщиха, че е трябвало да бъдат ангажирани военни, които да реагират на десетките катастрофи по I-80, като за щастие засега няма информация за сериозно пострадали.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст