ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Обица – с функция на термометър


Изследователи от Вашингтонския университет разработиха високотехнологични бижута – Thermal Earring, Става въпрос за безжична технология, поставена във форма, удобна за носене, приличаща на изящна обица с размерите на кламер.

Новата джаджа регистрира телесната ви температура, а освен това има няколко допълнителни опции за засичане на физическа активност, като стрес и овулация.

Устройството се състои от две части: температурен сензор с магнитна скоба, който се прикрепя към ушната мида на потребителя и измерва телесната му температура, и втори сензор, който виси под ухото на човека и отчита какви са градусите в стаята.

След провеждане на серия от експерименти, разработчиците стигнали до извода, че резултатите от измерванията на температурата на кожата на ушната мида са много по-точни, отколкото на ръката или китката.

В крайна сметка двата сензора правят две независими едно от друго измервания – на температурата на околната среда и на температурата на човека. За разлика от смарт часовниците, които могат да бъдат обемисти и неудобни, термичната обица е много по-компактна, а освен това и цената й е доста прилична.

Бижуто може да работи, без допълнително зареждане, до 28 дни. Термичната обица отчита температурата на тялото ви, след което предава данните на смартфона ви с помощта на вътрешна антена и Bluetooth модул. След като тази операция бъде завършена, тя веднага преминава в режим на заспиване, за да пести енергия.

В момента дизайнът на устройството го различава от класическите бижута, но създателите му веднага биха искали да успокоят клиентите си – те вече са направили тестове и са готови с нови варианти за визията му. Добрата новина е, че когато обиците бъдат декорирани със скъпоценни камъни, това по никакъв начин няма да повлияе на точността на измерванията.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст