Тръмп спечели първичните избори в Айдахо и Мичиган

Доналд Тръмп победител избори

45-ият президент на Съединените щати Доналд Тръмп спечели първичните избори на Републиканската партия в Айдахо и Мичиган. Предварителните данни са на Асошиейтед прес и Ройтерс.

Кокусите, както и предварителните избори, са официални събития, на които се определят кандидатите за президент на САЩ. На фракции членовете на партията провеждат събрания и гласуват открито. Предварителните избори включват таен вот.

В Мичиган Доналд Тръмп победи единствената си конкурентка Ники Хейли

във всичките 13 окръга, според данни от Републиканската партия. Той получи около 1575 гласа срещу 36 за Хейли, съобщава Ройтерс.

В Айдахо Тръмп получи подкрепата на 84.6% от републиканците,

според статистиката на The Washington Post въз основа на резултатите от преброяването на повече от 67% от гласовете. Ники Хейли получава 13.5% от гласовете.

Ден преди това, на 2 март, Доналд Тръмп спечели кокусите на републиканците в Мисури, получавайки подкрепата на 100% от избирателите. Следващите събрания ще се проведат в Колумбия днес, 3 март. 

Доналд Тръмп е печелил всички предишни първични избори и събрания.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст