ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Над 40 държави искат международно разследване на смъртта на Алексей Навални

Алексей Навални

Напълно независимо международно разследване на смъртта на руския опозиционен лидер Алексей Навални поискаха 43 държави, предаде „Daily Sabah“.

Те обвиняват руския президент Владимир Путин, че стои зад смъртта на Навални.

Лоте Кнудсен

Посланикът на Европейския съюз в Женева Лоте Кнудсен изрази възмущението си от смъртта на Навални пред Съвета по правата на човека на ООН, говорейки от името на всичките 43 държави. Тя е категорична, че Русия трябва да позволи прозрачно международно разследване на обстоятелствата около внезапната смърт на опозиционера.

Припомняме, че на 16 февруари 2024 г., Алексей Навални почина в затвора, където излежаваше присъда по обвинение в мошеничество, неуважение към съда и създаване на екстремистка общност.

Той бе погребан на 1 март, в Москва.

Междувременно властите в Канада обявиха, че ще наложат санкции на шестима руски официални представители, за които се смята, че са свързани със смъртта на руския опозиционен лидер. Става въпрос за служители на прокуратурата, на съдебната система и на службите за изпълнение на наказанията.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Подкрепяте ли решението на депутатите да излязат в предизборна "ваканция", въпреки че според новата Конституция те трябваше да работят и да контролират служебния кабинет?

Подкаст