ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Украинският премиер призова замразените руски активи да бъдат прехвърлени на Киев

руски активи

Нека западните държави да прехвърлят на Киев 300 милиарда евро от замразените досега руски активи. Това заяви премиерът на Украйна Денис Шмихал по време на пресконференция, предаде „Киев Индипендънт“.

Той подчерта, че за Украйна помощта на партньорите е от изключително голямо значение, но те имат нужда от предвидимост и стабилност, независимо от времето, политическите промени и изборните цикли, които настъпват по света.

По думите на Шмихал конфискацията на руски активи трябва да се превърне в надежден източник за подкрепа на Украйна. Той добави, че в Киев съставят списък с обекти, които Русия е унищожила, за да разпределят после средствата от замразените руски активи с цел възтановяването им.

Припомняме, че според Световната банка приблизителната стойност, която ще е необходима, за да се възстанови Украйна след войната, е близо 490 милиарда долара.

В края на месец февруари председателят на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен заяви в своя реч, че според нея веч е време да се обсъди възможността да бъдат използвани приходите от запорираното руско имущество за осигуряване на военно оборудване за Украйна.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Подкрепяте ли решението на депутатите да излязат в предизборна "ваканция", въпреки че според новата Конституция те трябваше да работят и да контролират служебния кабинет?

Подкаст