ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Украйна е поела отговорност за взрив на железопътен мост в Русия

Украйна пое отговорност

Руската държавна железопътна компания съобщи, че е била принудена да отмени и пренасочи някои влакове в района на град Самара след експлозия на жп мост. По информация на „Ройтерс“ при атаката няма данни за загинали или ранени.

Украинското разузнаване потвърди взривяването на железопътния мост, използван от Русия за превоз на военни товари, включително на инженерни боеприпаси, произведени от завода “Полимер” в град Чапаевск, Самарска област. 

Според руски медии експлозията е станала около 5 часа сутринта, като движението на влаковете по моста е спряно. Железопътните аварийни служби съобщават, че опорите на моста не са разрушени, но има поражения върху релсите.

Войната на Русия в Украйна продължава вече две години. През последните месеци властите в Москва съобщиха за поредица удари върху индустриалната и логистичната им инфраструктура, за които обвиниха Украйна.

През юли 2023 година бе взривен и Кримският мост, свързващ полуостров Крим с Русия. Тогава президентът Зеленски посочи, че въпросният незаконно построен мост през Керченския пролив е трябвало да бъде неутрализиран. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Подкрепяте ли решението на депутатите да излязат в предизборна "ваканция", въпреки че според новата Конституция те трябваше да работят и да контролират служебния кабинет?

Подкаст