Красивият замък Епълби е пуснат за продажба

Великолепният средновековен английски замък, намиращ се в графство Къмбрия, очаква новите си собственици срещу сумата от 9.5 млн. паунда.

Вестта за новата оферта бе разгласена от Daily Mail и BBC. Имотът, намиращ се в градчето Епълби-ин-Уестмирланд, се шири върху площта от 25 акра, чиято 25-годишна реновация до неотдавна приключи.

Красивата постройка от XII в. не само има 22 стаи и 19 бани, но също така и разполага с фитнес зала, сауна, тенис корт, джакузи, частен паркинг, библиотека и дори и собствен музей.

Неговата все още актуална собственичка, госпожица Сали Найтингейл, се нанася в средновековния замък през 90-те години на миналия век. Но преди известно време взема решението да го продаде за сумата от 9.5 млн. паунда, като с продажбата изцяло се е заела фирмата Sotheby’s International Realty. Но това, което прави каменната сграда толкова ценна недвижима собственост, е нейната вековна история.

Замъкът Епълби е построен през 1100 г., по време на нормандското нашествие в Англия. Този шедьовър на нормандската архитектура многократно е бил разменян между английските и шотландските крале.

Една от великолепните стаи на замъка.
Една от великолепните стаи на замъка.

 „Един от най-историчките и красиви замъци на Великобритания, от тип “мот и бейли” (вид замък, намиращ се върху могила и обграден със защитна ограда), също така може да се похвали със собствен донжон (главна кула) от XIII в. и три хижи…” – разкриват с известна гордост брокерите от луксозната фирма за недвижими имоти.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст