“Шнайдер Електрик България” е “Инвеститор на годината”за 2023

„Шнайдер Електрик България“ е тазгодишният носител на престижната награда „Инвеститор на годината“. Отличието бе връчено на управителя на компанията Мартин Йорданов от заместник министър-председателя и министър на външните работи Мария Габриел на официална церемония в София.

Това е 18-ото издание на конкурса, организиран от Българската агенция за инвестиции (БАИ), с цел да се признаят най-значимите инвестиционни проекти, реализирани в страната през 2023 г. Церемонията се проведе в присъствието на представители на Министерския съвет, местната власт, работодателски организации, двустранни търговско-индустриални камари и други официални гости.

Наградата е признание за значимите инвестиции на „Шнайдер Електрик България“ в разширяване на производството, внедряване на иновации и устойчиви практики, както и за създаването на нови работни места. Компанията е лидер в дигиталната трансформация на енергийния мениджмънт и автоматизацията и е един от най-големите работодатели в България.

През 2023 г. „Шнайдер Електрик България“ инвестира над 20 млн. лева в разширяване на завода си в Пловдив, с което създаде над 100 нови работни места. Компанията инвестира и в дигитализация и автоматизация на производството, както и в разработването на иновативни продукти и решения.

Още на : Глобален лидер в енергийния мениджмънт и автоматизацията | Schneider Electric България (se.com)

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст