ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Цацаров не познавал Нотариуса, Пепи Еврото не бил негов човек

Главният прокурор Сотир Цацаров опита да разведри обстановката с обещанието

Изслушването на бившия главен прокурор Сотир Цацаров във Висшия прокурорски съвет на ВСС по повод схемите за лобиране на застреляния Мартин Божанов-Нотариуса очаквано не доведе до шокиращи разкрития. Ако някой се е надявал, че бившия обвинител №1 ще хвърли светлина върху задкулисието в Темида, горчивата чаша на разочарованието е за него. Цацаров даде да се разбере, че като главен прокурор нито е познавал Божанов, нито е знаел за схемата му за влияние в съдебната система, нито пък е имал някакъв пръст в кариерното развитие на издирвания бивш следовател Петьо Петров, по прякор Пепи Еврото, свързван с аферата “Осемте джуджета”.

Редно е да се уточни, че изслушването на Сотир Цацаров във ВСС, който в момента е прокурор във Върховната прокуратура, стана възможно по негово искане заради изказвания по негов адрес на съдия Владислава Цариградска, Веселин Денков и Ивайла Бакалова, както и медийни изявления на бившия вътрешен министър Бойко Рашков.

Цацаров отрече да е пращал до медии флашки с компрометиращи материали срещу Цариградска и призова, ако друг от прокуратурата или пресцентъра на прокуратурата го правил, да бъде казано ясно. Бившият главен прокурор опроверга и други изявления на съдийката, но подчерта, че случилото се с нея е недопустимо.

Сотир Цацаров опроверга и твърдението на бившия вътрешен мивистър Бойко Рашков, че е бил покровител на Пепи Еврото. Той обясни, че кариерата на героя от разследването “Осемте джуджета” е започнала при Борис Велчев и е продължила е при бившия градски прокурор Николай Кокинов. Петров е освободен от системата през 2015 година. Бившият главен прокурор припомни, че тогава е заявил, че прокуратурата има интерес да се освободи от Петров.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст