Натаниъл Копси e новият посланик на Великобритания в България

Натаниъл Копси e новият посланик на Великобритания в България

Натаниъл Копси е назначен за посланик на Обединеното кралство в България, съобщиха от британските служби.

Копси ще встъпи в длъжност като представител на крал Чарлз Трети у нас през август 2024 година.

Предшественикът му – д-р Роб Диксън – бе посланик в България от 2020 година. Той повече няма да работи в дипломатическата мисия у нас, тъй като е преместен на друга служба.

Натаниъл Копси владее българския език. Преди това той е работил в кабинета на министъра на външните работи Дейвид Камерън, като е пишел речите му по всички въпроси от външната политика на Обединеното кралство.

По-голямата част от професионалният му път е съсредоточен върху Стария континент, по-специално върху Европейския съюз и Източна Европа.

Обединеното кралство е един от важните търговски партньори на страната ни, като през последните пет години търговията между двете държави е нараснала с 50%, като е достигнала рекордни стойности. 

На фона на отличните търговско-икономически отношения между двете страни, съществува голям потенциал за развитие и възможности за инвестиции в приоритетни високотехнологични сектори с висока добавена стойност в сферата на иновациите, технологичния сектор, логистиката, производството, инфраструктурата и енергетиката.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст