Ако има подкрепа от НС, можем да предоставим още помощ на Украйна, посочи Тагарев

Тагарев отрече той да е бил причината за провала на преговорите между ПП-ДБ и ГЕРБ

Надявам се, че няма да се стигне до серия от служебни правителства, каза министърът на отбраната Тодор Тагарев, който присъства на деня за демонстрация на способности на Четвъртата съвместна международна подготовка “Родопи – 24”.

Много е важно да се постигне разбиране, за да продължим с редовно правителство, каза Тагарев.

“Да продължим по важните стъпки на съдебната реформа, по укрепване на отбранителните способности, интеграцията ни в НАТО и помощта за Украйна. Всичко това са изключително важни въпроси и надявам се, че няма да се стигне до някаква серия от служебни правителства – това, което видяхме в предните 2 години”, допълни той, цитиран от БНР.

Запитан дали МО има ресурс да продължи да помага на Украйна, министърът каза: “Има ресурс. Ако има подкрепа от Народното събрание, може да бъде предоставена още помощ. Публично, когато кабинетът представи резултата си, обявих, че нашата политика, политиката на моя екип е, давайки помощ за Украйна, ние да търсим възможности за финансови компенсации и да използваме получените по този начин средства, за на ускорим процеса на превъоръжаване на армията. Преди тази наша политика, специфична, може би трябва да обърна внимание и на това, което президентът Макрон каза наред с много други ръководители на правителства – това разбиране вече в Европа преобладава абсолютно решително – че съдбата на Европа се решава на бойното поле в Украйна”.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст