Плантатори на коноп влязоха в кауша

Арест за наркотрафик

Варненският окръжен съд определи най-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража” за трима души, отглеждали канабис. Те са привлечени към наказателна отговорност за държане с цел разпространение на наркотични вещества и отглеждане на растения от рода на конопа, съобщиха от пресслужбата на съда. По-рано днес от прокуратурата в града съобщиха, че тримата са задържани за срок до 72 часа.

Обвиняемите бяха задържани при полицейска операция за противодействие разпространението на наркотични вещества. В къща за гости, разположена в село Юнец, било установено помещение, пригодено за отглеждане на растения от рода на конопа. Намерени и иззети са 195 броя растения в различен стадий на растеж, както и 5386,45 грама тревиста маса. Открити са също високотехнологични лампи, абсорбатори, напоителни системи, уреди за контрол на температурата и други предмети, използвани при отглеждането на растения от рода на конопа. 

При претърсване на къща в местността Прибой е била разкрита още една оранжерия за отглеждане на канабис. От нея са иззети 45 растения и оборудване, както и 22 162 грама тревиста маса.

В хода на операцията е била претърсена и къща в Бяла. В оборудвана оранжерия там са открити 164 растения коноп. Намерени и иззети са били 6204 грама тревиста маса. 

Определенията могат да бъдат обжалвани, а ако това стане, делата ще бъдат разгледани от Апелативния съд на 2 април.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст