Костадинов: Трябва да отидем на избори, за да се промени коренно политическата обстановка

Костадинов, Костадин Костадинов, "Възраждане"

Трябва да отидем на избори, за да се промени коренно политическата обстановка в страната. Това каза лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов и призова президента Румен Радев да ускори връчването на втория и третия мандат.

“Призовавам агонията, в която се намира българското общество и българската политика, да приключи. Периодът от последните три седмици е апогеят на тази агония, започнала преди 9 месеца”, каза той.

Костадинов не е съгласен с прогнозите, че резултатите от потенциален вот ще са близки до последните.

Според него всички политически субекти без партия “Възраждане” работят за това да има ниска избирателна активност, защото това ги устройва, но те не могат да прогнозират процента на свободните българи, които ще излязат да гласуват

“Партия “Възраждане” работи за повишаването на избирателната активност на българите, независимо дали ще има само европейски или избори 2 в1 , заедно с парламентарните”, заяви той.

“Ако искаме България да е свободна държава с бъдеще, трябва да изкараме хората да гласуват”, убеден е Костадинов. 

Лидерът на “Възраждане” каза още, че са необходими преговори за предоговаряне на членството на България в ЕС, а те са още по-наложителни след 9 юни, тъй като по думите му е готвена реформа, която да превърне съюза в още по-централизирана структура.  

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст