Свиленски обвини ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, че са загубили 9 месеца на България

Свиленски

Загубихме 9 месеца. ГЕРБ най-накрая хвърлиха кърпата. Стана ясно, че спора с ПП-ДБ беше за постове, нямаше политики. Това правителство трябваше да си отиде. Така депутатът от БСП Георги Свиленски коментира актуалните политически събития от последните няколко месеца.

Социалистът недоумява защо ГЕРБ си оставя вратичка за работа с ПП-ДБ след изборите, при положение, че сега не могат да се разберат. Той посочи, че на предстоящият вот очаква българските граждани да дадат оценката си за това управление.

За него е важно всяка партия да каже за какво ще се бори в следващия парламент, за да могат гласоподавателите да решат кого да изберат. По думите му БСП са отворени за разговори със всеки, който работи за интересите на България.

Свиленски подчерта, че с оглед на заявки до момента вариантите за съставяне на правителство изглеждат изчерпани. Социалистът отбеляза, че БСП ще върне третия мандат, ако го получи.

“Като познавам Борисов, който сутрин говори едно, на обед друго, а вечер прави трето. Личното ми мнение е, че са изчерпани и няма да има правителство, но всичко се случва час по час”, добави още той.

Припоняме, че ГЕРБ-СДС сложиха край на преговорите за правителство с първия мандат и обявиха, че няма да участват в такива с втория.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст