БСП няма да преговаря за втория мандат и не иска да получава третия

БСП Парламент Корнелия Нинова

От парламентарната трибуна лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че левицата няма да преговаря за реализация на втория мандат и не желае да получава третия, ако се стигне до него. Тя посочи, че днес ПГ на БСП ще подкрепи внесения проект на решение от страна на ГЕРБ-СДС. 

“Това е един естествен и нормален край на една ненормална коалиция. Коалиция, която бе зачената порочно, защото онези, които искаха да преборим мафията, да изчистим задкулисието, да се справим с паралелната държава, се прегърнаха с мафията. Вместо да я изчистят предложиха да делят с нея държавата”, заяви Нинова.

Тя атакува лидера на ГЕРБ Бойко Борисов с думите, че е отговорен за настоящата криза. Побърза да подчертае също така, че отсъства от пленарната зала докато дебатът тече, защото не иска да носи отговорност. Вметна обаче, че Теменужка Петкова, Деница Сачева и Рая Назарян са в залата. Нинова изрази съчувствие към тях, защото “този човек прегръщал и унищожавал” и щял да го направи и с тях.

Не може да просъществува такова управление, което се движи от низши емоции. Страхът на едната част от възмездие и алчността на другата част за власт. Резултатът е това, което виждаме днес. Казвам го с моралното право от името на “БСП за България”, защото през цялото време не се подадохме на изкушения, на задкулисие”, заключи Нинова.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст