ГЕРБ отказа да участва в опит за съставяне на правителство с втория и третия мандат

ГЕРБ Парламент Бойко Борисов Теменужка Петкова Рая Назарян Деница Сачева

ГЕРБ отказа офертата на “Продължаваме промяната – Демократична България” за последен опит за съставяне на кабинет с втория мандат. Това се посочва в отговор, подписан от лидера на партията Бойко Борисов и идва няколко часа след като партньорите им във властта ги поканиха да спазят обещанието си от парламентарната трибуна.

Под текста подписите си са сложили и трите дами, които бяха част от преговорния екип на ГЕРБ – Теменужка Петкова, Деница Сачева и Рая Назарян. В него се изброява цялата хронология на разговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ от последния месец, както и договорките в “сглобката”. Част от тях самият Борисов разказа по-рано сутринта пред медиите.

Писмото от ГЕРБ е с дължина седем страници и в него формацията посочва, че е “цинично да бъдат плашени с несъвършенствата на новата Конституция в частта за служебен кабинет именно от хората, които я изработиха и които оказаха брутален натиск върху всички членове на правна комисия и върху цялото Народно събрание да бъде приета до края на миналата година”.

В писмото си ГЕРБ набляга на един основен акцент – компромисите, които партията е правила спрямо ПП-ДБ, за да има правителство.

Освен това партията намира за неуместно след всичко случило се до момента, да се предлага реализация на втори мандат с участието на ГЕРБ и с предложения за министър-председател в лицето на Мария Габриел или Росен Желязков.

Пълния текст на съобщението може да прочетете тук.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст