Калин Стоянов твърди, че Кирил Петков го е поканил да стане министър

Образувано е досъдебно производство по казуса ''Да запазим Корал'', потвърди Калин Стоянов

Вътрешният министър в оставка Калин Стоянов твърди, че съпредседателят на ПП Кирил Петков го е поканил да стане част от кабинета “Денков-Габриел”. “Не знам какво против мен имат. Аз не съм част от преговорните екипи, за мен важното е да продължа да изпълнявам служебните си задължения. Може би не се харесва, че бяхме приети в Шенген”, каза Стоянов пред репортери.

Министърът отбеляза, че не знае, че от “Продължаваме промяната – Демократична България” са поставили условие да не бъде част от евентуалното ново правителство след ротацията. „Не, не съм знаел. Не съм бил в преговорните екипи”, добави Стоянов.

На въпроса възможно ли е причината за неразбирателството да е поставянето на въпроса кой е човекът, който го е предложил в кабинета, той отговори отвърна: “Аз отново казвам, че бях поканен от един човек, за да вляза в кабинета – Кирил Петков”.

“На някои хора не им харесва фактът, че под мое ръководство МВР спря нелегалните мигранти. Вероятно не им харесва фактът, че миналата година получихме изключително високата оценка по мисията на Шенген, която отвори пътя за преговори и допринесе да бъдем приети в Шенген”, изтъкна министърът на вътрешните работи. “Вероятно не им харесва и фактът, че от началото на тази година до момента има по-малко жертви по пътищата, сравнено със същия период на миналата година”, допълни той.

Стоянов обясни, че е водил разговори с вицепремиера Мария Габриел, на които било обсъдено какво е постигнато от управленската програма и кои са основните приоритети на министерството за настоящата година.

През ноември миналата година възникна напрежение между Стоянов и представителите на ПП-ДБ. Тогава министърът заяви, че от Кирил Петков се опитвал да се меси в политиката на МВР, а Петков посочи, че Стоянов бил предложен като експерт от ГЕРБ по време на преговорите за съставяне на правителство.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст