ПП-ДБ връща празен мандат на президента Румен Радев

пп-дб

Съпредседателят на ПГ на “Продължаваме промяната – Демократична България” Кирил Петков обяви в ефира на “Би Ти Ви”, че папката от президента Румен Радев за съставяне на кабинет ще бъде взета от акад. Николай Денков, но ще бъде върната празна.

Днес в 15.00 ч. президентът Румен Радев ще връчи папката с мандата на ПП-ДБ, след като вчера парламентът гласува отказа на Мария Габриел да стане премиер и да състави правителство с първия мандат.

“Това, което се видя вчера бе последният ни опит да си спазим уговорката – беше отхвърлен от ГЕРБ. Отиваме и връщаме папката празна. В третия мандат няма смисъл. Само “Възраждане” да си направят пиар“, посочи Петков.

Според него е задължително изборите да бъдат 2 в 1.

Аз съм много горд – вчера някои хора се опитваха да казват – вие се молите. Въобще не се молим. Това, което се опитахме да покажем, е какво означава да си спазим думата и какво значи да правиш нещо с чувство за дълг. Направихме го. Получихме поредната щуротия там, седем страници измислени текстове от ГЕРБ и тези хора показаха, че не могат да си държат на думата. Ние не го очаквахме и сега отиваме с чиста съвест да върнем втория мандат”, категоричен бе Петков.

Съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ иронично заяви, че ГЕРБ и ДПС трябва да се явят заедно на предстоящия предсрочен вот, защото си взимали решенията заедно.

Ще отидем при президента Радев с Николай Денков, но ще върнем празна папка, защото нямаме подкрепа за съставяне на правителство“, това заяви от своя страна лидерът на ДСБ Атанас Атанасов в предаването “Денят започва” по БНТ.

По думите му трябва да стане чудо, за да има някаква промяна в събитията, тъй като ГЕРБ категорично са отказали да участват в повече преговори за съставяне на правителство. Той е на мнение, че първите в 49-я парламент носят отговорност, че се е стигнало до нови избори.

Господин Борисов не присъстваше на преговорите. Колегите от ГЕРБ основно ги интересуваше персоналния състав на правителството, а ние през цялото време настоявахме да съсредоточим вниманието си върху споразумението”, обясни лидерът на ДСБ.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст