ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Максим Бехар е избран за председател на Съвета на настоятелите на УНСС

Максим Бехар е новият председател на Съвета на настоятелите на УНСС

Максим Бехар бе избран за председател на новия Съвет на настоятелите на Университета за национално и световно стопанство (УНСС) – най-големият бизнес университет в България и Югоизточна Европа. Това стана по време на първото му заседание в присъствието на ректора проф. д-р Димитър Димитров и ректорското ръководство.

Максим Бехар е бил член на Съвета през изминалите четири години, а през 2021 г. бе избран за член на първия Консултативен съвет на европейския университет ENGAGE.EU, създаден от УНСС и други шест водещи университета в Европа.

Вярвам, че заедно ще бъдем силна подкрепа както за ректора проф. Димитров, така и за цялата академична общност, и най-вече и предимно за нашите студенти“, отбеляза Максим Бехар.

Съветът на настоятелите е важен орган, съставен от представители на бизнеса,

академичната и гражданската общност, признати за своите постижения и авторитет в съответните области. Те допринасят за стратегическото управление и развитие на университета, като участват активно във формулирането на стратегически планове, както и в набирането на ресурси и средства за подпомагане на различни образователни и научни проекти.

За организационен секретар на Съвета на настоятелите на УНСС бе избран Йовко Атанасов,

регионален мениджър на Lenovo за България и Северна Македония. За членове на Съвета бяха избрани и инж. Илиян Терзиев, председател на Управителния съвет на Камарата на строителите в България, инж. Красимир Пингелов, изпълнителен директор на „Електрон Прогрес“ ЕАД, Никола Бакалов, главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на Fibank („Първа инвестиционна банка“), Соня Кръстанова, директор на дирекция „Финанси“ в Министерството на образованието и науката, Иван Василев, заместник-кмет по направление „Финанси и здравеопазване“ в Столична община, и Ангел Стойков, председател на Националното представителство на студентските съвети в България и бивш председател на Студентския съвет на УНСС.

Максим Бехар е комуникационен експерт с над 30-годишен опит и множество награди. Той е основател и главен изпълнителен директор на водещата PR агенция M3 Communications Group, Inc., бивш президент на Световната PR организация ICCO,  а сега е президент на Асоциацията на Световния комуникационен форум в Давос, Швейцария. Бехар е възпитаник на УНСС, но завършва образованието си в Икономическия университет в Прага. Той е завършил Harvard Kennedy School през 2019 г., както и обучения в  Yokohama Kenshu Centre в Япония и в The Pacific Institute в Сиетър, САЩ. Той е и първият източноевропеец, вписан в Залата на PR славата в Лондон.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст